STEPN

STEPN (skrivs ibland även STEP’N ) är ett ganska unik kryptovaluta som blivit väldigt populär. Den kombinerar Earn to Play (eller mer Run to Earn), NFT och krypto med vardagsmotion och sneakerkultur i en social app. Det låter kanske lite oklart först men vi förklarar den enkla, men geniala bakom STEPN.

Vad är STEPN

STEPN är en kryptovaluta men framförallt ett typ av spel där du får kryptovalutor för varje steg du tar när du springer eller går. Ett typ av Runkeeper fast för web3.

Köpa STEPN

Det finns två delar i STEPN som man kan investera i; dels kan du köpa och skapa sneakers som har ett visst värde och för det andra själva kryptovalutan som används i spelet.

Hur spelar man?

För att komma igång så är det lite av en startsträcka och kostnad.

  1. Du behöver först skaffa en NFT sneaker. Det finns olika varianter som är olika mycket värda och har olika egenskaper.
  2. Aktivera den i appen. I appen så kan du aktivera din sneaker och se allt om den. Du kan också lägga till saker och förbättra dina chanser till att vinna extra gems.
  3. Aktivera GPS och gå eller spring. När du är ute och rör på dig så samlar du på dig poäng och tjänar coins. Olika sneakers har olika bra intjäningsförmåga och hastighet.
  4. Växla till USDC. STEPN du tjänar för varje steg kan du sedan enkelt växla till USD Coins och få ut.

Hur mycket kan man tjäna?

Hur mycket du kan tjäna på STEPN beror på två saker: Vilka sneakers du har och hur många kilometer du rör på dig. Bättre sneakers kostar mer, så den initiala kostnaden kommer vara högre om du väljer att skaffa riktigt bra sneakers. Dina sneakers kan också öka eller minska i värde så det är bra att komma ihåg som en del av spelet.

Det som stoppar dig från att tjäna mer är att sneakers är cappade, det finns alltså en gräns för hur mycket du kan tjäna under en viss tid. Runt 100 minuters löpning per dag verkar vanligtvis gränsen så det är inte lågt men ändå något man ska ha med sig. Det går också att skaffa flera sneakers för att kunna maximera sin intjäning.

Att tjäna uppemot 1000 kr per vecka verkar i dagsläget inte svårt. Alltså du är ute och tränar några kilometer om dagen och får 1000 kr i veckan för jobbet samtidigt som du motiveras till bättre hälsa. Känns som den bästa win-win någonsin?